Surfen

Surfles

Deze les is voor iedereen die wil leren surfen.

Je leert over zandbanken, muien, stromingen en hoe je moet peddelen richting het strand om de golf te pakken (timing). Je leert ook opspringen, de zogenaamde pop-up. Deze snelle manier van opstaan bestaat uit een paar bewegingen: liggend op je plank duw jezelf op met een holle rug (cobra bij yoga) en vervolgens spring je met een soort kikkersprong naar een staande houding.

 

Deze les kan je makkelijk een paar keer volgen. Als de instructeurs jou leren kennen, kunnen ze je specifieke aanwijzingen geven over de timing, pop-up, etc.

Prijs: €30 pp

Surf Club & surf Fridays

Word lid van de Senang surfclub!

Wil jij zoveel mogelijk surfen en het liefst niet alleen? Elke vrijdag gaan we met elkaar rond 19:00 surfen, hierbij krijg je tips en helpen wij je met materiaal keuze. Ook kun je hiernaast 4 keer per weer een wetsuit en board huren. Klik hieronder voor meer informatie!

Prijs: €99 per maand of 299 voor het seizoen.

Surfcamp Senang 6 t/m 12 jaar!

Surfcamps in de vakantie: 100% Fun!

Senang Surfschool biedt surfcamps in de meivakantie en

zomervakantie . Surfcamps zijn te boeken per 1 tot 5 dagen.

 

Tijdens onze surfcamps leren kinderen van 6 t/m 12 jaar veilig en op hun eigen tempo surfen. Enthousiaste en ervaren instructeurs zetten zich maximaal in om iedereen de basis van het surfen bij te brengen. Ook gevorderde surfers kunnen zich aanmelden. Iedereen krijgt les op zijn/haar eigen niveau.

 

Wij zorgen voor een lekker en gezonde lunch.

Naast het surfen bieden wij diverse andere activiteiten in de zee en op het strand. Bekijk hier een overzicht van onze activiteiten.

Prijs 3 dagen: €199 pp
Prijs 5 dagen: €299 pp

Privéles

Bij een privé surfles zijn we een uur lang intensief bezig om alle basics van het surfen echt goed onder de knie te krijgen. Omdat dit een 1-op-1 les is krijg je de volledige aandacht van de instructeur waardoor je alle tips en tricks te horen krijgt zodat je een goed begin maakt aan je surfcarrière. Na de les kan je ook nog een uur vrij surfen om verder te oefenen. 

Prijs: €60

Surf Verhuur

Kan je al (een beetje) surfen? Huur dan een board en een wetsuit en ga het water in!
Beginners kunnen een softtop board huren. Dat biedt stabiliteit waardoor het eenvoudiger is om te leren surfen.


We hebben 10 verschillende soorten softtops: van Catch Surf, retro single fins tot de radicale boards van Jamie o brien… 


Voor gevorderden hebben we hardtops: longboards en shortboards. We hebben ook hardtops van Torq in de maten 6.10 tot 8.6 Malibu.

Prijs Surfboard: €12,50
Prijs Wetsuit: €7,50
Prijs Bodyboard: €10
Prijs SUP: €20

Wil je leren surfen in Nederland? Dat kan bij ons in Hoek van Holland.

Wij zorgen ervoor dat jij bij je eerste les al golven kan pakken!


Timing, de juiste golf, hard genoeg peddelen, op het goede moment opstaan, de juiste houding: onze instructeurs helpen je alle kneepjes van het surfen onder de knie te krijgen.
Of je nu voor het eerst surft, of al vaker golven gepakt hebt, onze instructeurs helpen je een betere surfer te worden terwijl jij een leuke dag hebt.


We bieden verschillende lessen aan, voor elk wat wils!
All we do is Surf, Pura vida!

Wat moet je weten?

 

Ongeacht je niveau staat veiligheid voorop. Wij werken daarom uitsluitend met professioneel materiaal en ervaren instructeurs.

 

Elke les begint met een stukje theorie over stromingen, golven en het materiaal. Na ‘droog-oefenen’ op de kant met opspringen en peddelen, gaan we het water in voor het échte werk!

 

Omdat we het belangrijk vinden dat iedereen voldoende aandacht krijgt, zijn er bij onze lessen maximaal 10 mensen per instructeur.

Veiligheid

 

Doordat ons strand zelfs op de warmste dagen van het jaar relatief rustig is, durven we onze locatie ook veilig te noemen. 
Er is in de regel veel overzicht op wat er op het strand en in zee gebeurt. Onze instructeurs en de reddingsbrigade houden de situatie continue in de gaten. Uiteraard ben je ook zelf verantwoordelijk voor je eigen veiligheid en die van anderen. 

 

Zwemmen

 

Om veilig te leren surfen is het belangrijk dat je goed kunt zwemmen. Nu is zwemmen in zee heel anders dan in het zwembad. Er staan immers golven en het stroomt water naar links en naar rechts.

 

Omdat zwemmen en surfen voor veel kinderen in zee nieuw is, kan het best een beetje spannend zijn. Het belangrijkste is om altijd rustig te blijven en niet in paniek te raken, want angst is meestal een slechte raadgever! Daarom besteden wij veel aandacht aan de werking van de zee, stromingen en ontstaan van golven. We leren de kinderen om mee te zwemmen met de golven: bodysurfen! En hoe ze zich door de stroming naar buiten (verder de zee in..) kunnen laten drijven, zodat ze niet hoeven te zwemmen om bij de goede golven te komen. We leren de kinderen dus zwemmen in zee!

 

Veiligheidsmaatregelen 

 

Om de veiligheid van alle deelnemers te waarborgen, nemen we de volgende maatregelen:

• Alle instructeurs dragen een herkenbaar shirt van Senang Surfschool, een fluitje en een EHBO kit.
• Het gebied waar wordt gesurft is duidelijk aangegeven met 2 vlaggen. Alleen tussen deze vlaggen word er gesurft. Wanneer een deelnemer buiten dit gebied stroomt of surft dan wordt hij of zij uit het water gefloten door de instructeur. De deelnemer wordt uit het water gehaald en weer terug begeleid naar de rest van de groep tussen de 2 vlaggen.
• Per 8 deelnemers staat 1 instructeur in het water om aanwijzingen te geven.
• De diepte van het water waar de deelnemers surfen, is slechts 1 meter.
• Aan de vloedlijn staat nog een instructeur die toezicht houdt op de gehele groep.
• Bij calamiteiten is de strandwacht op loopafstand van de Surfschool.

 

Extra maatregelen kinderen

 

Bij kinderen letten we extra op en zijn de volgende richtlijnen van kracht:

 

• Voordat we gaan surfen of bodyboarden gaan we eerst hand in hand te water, hierdoor wennen de kinderen aan de golven en voelen ze de stroming van de zee.
• Na deze eerste kennismaking met de golven leggen we op het strand uit hoe de stroming werkt
• We leggen de kinderen uit dat ze goed moeten luisteren naar de instructeurs en binnen het aangegeven gebied moeten blijven.

 

Materiaal

 

Goed materiaal maakt het verschil! Wij maken gebruik van dikke surfpakken (4/3 mm) waarmee de deelnemers optimaal warm blijven. Omdat wij veel werken met grote groepen en scholen, beschikken we over een ruime hoeveelheid surfpakken in alle maten. 

 

Beginners leren bij ons golfsurfen op een softtop surfplank. Een softtop board heeft de unieke eigenschap dat het veel stabiliteit biedt en daardoor eenvoudiger is om te leren surfen. Een softtop board is ook veiliger en gebruiksvriendelijker, omdat ze gemaakt zijn van zacht schuim.

 

Surfetiquette

 

In de loop der tijd is de volgende surf etiquette ontstaan, want ‘We all love surfing!’

• Niet indroppen, dat wil zeggen: niet gaan als er al iemand jouw kant op surft.
• De surfer die het dichtstbij een brekende golf surft, heeft voorrang. Dit betekent in de praktijk, dat als je naar buiten peddelt, je moet uitwijken voor de surfer die al aan ’t surfen is. Als jij nog niet de skills hebt om surfers te ontwijken, kan je voor de veiligheid maar beter ergens oefenen waar het rustig is.
• Peddel door het gebroken gedeelte van de golf heen als je naar buiten peddelt. De surfer die staat heeft voorrang, dus probeer niet voorlangs te peddelen.
• Houd je plank vast. Rondvliegende planken kunnen hard aan komen.
• Als je nog niet zo goed kunt surfen, oefen dan op een rustig plekje.
• Have fun! Hij of zij met het meeste plezier in het water is de beste ambassadeur voor onze mooie sport.
• Probeer geen crowds (grote groepen surfers op elkaar gestapeld in ’t water) te creëren.
• Als je de beste golven wil surfen, peddel dan alleen uit en neem de tijd voordat je een golf pakt.